Комфортът и близостта до природата – фокус в интериора през 2021 г.
389
post-template-default,single,single-post,postid-389,single-format-video,bridge-core-2.4.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-22.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Комфортът и близостта до природата – фокус в интериора през 2021 г.

Като основни тенденции в интериора през тази година се очертават използването на неутрални цветове и естествени материали – метал, дърво, камъни и естествени тъкани, съчетани с елементи на Арт Деко: позлатени детайли, огледала, произведения на изкуството и др. Освен неутралните цветове и пастелните нюанси, топ тренд в декоративните покрития са още тъмно синьото, жълто, сиво, бежово, зелено и розово. Най-модерните стилове ще продължат да бъдат еко, модерен рустик, индустриален, както и смес от стилове като джапанди и еклектизъм.

В организацията на пространствата все повече внимание се отделя на възможността за обособяване на домашен офис, като тук фокусът е върху индивидуалните нужди, удобството и функционалността. Важен акцент се поставя и върху устойчивия модерен дизайн, постигнат с рециклирани или нови материали с нисък въглероден отпечатък, както и енергоспестяващите решения, осигурени от системите за автоматизация на дома.